SCOOTMOBIEL EN ROLSTOEL ACCU.

In het algemeen is de maat van de scootmobiel afhankelijk van de grootte en zwaarte van zijn accu’s. Des te groter de accu’s des te meer energie u tot uw beschikking heeft en hoe verder u kunt rijden zonder op te laden. Interessant om te weten is dat een grote elektromotor meer energie gebruikt dan een kleinere motor om de zelfde afstand met de zelfde snelheid af te leggen. Een grote scootmobiel heeft daardoor grotere accu’s nodig om de zelfde prestaties te leveren. Grote accu’s zijn duurder dan kleine accu’s. Uw scootmobiel heeft altijd twee accu’s. De aanschaf/vervangingskosten van twee grote accu’s kan oplopen tot € 800 terwijl twee middelgrote accu’s niet meer dan €300 hoeft te kosten.
Accu’s hebben een beperkte levensduur en zijn sterk afhankelijk van soort en kwaliteit. De laad frequentie en omgaan met de accu spelen ook een belangrijke rol. Als u niet goed voor de accu’s zorgt dan kunt u binnen 12 maanden aan nieuwe accu’s toe zijn.

Bijna alle scootmobiels zijn voorzien van lood/zuur accu’s; op basis van vloeistof of op basis van gel. Beide soorten zijn gesloten, ze kunnen niet open, niet bijgevuld worden en niet lekken. Ze zijn onderhoudsvrij, u hoeft ze alleen bij te laden.
Over het algemeen hebben gel accu’s 2x de levensduur van een vloeistof accu, over het algemeen zijn ze 2x duurder. Bij misbruik, verkeerd bijladen enzovoort kunnen ze ook kapot gaan. Leveranciers geven vaak een actieradius op die onder perfecte omstandigheden gemeten zijn.
Met nieuwe accu’s, constant (beperkte) snelheid, warme en windstille weersomstandigheden, op een harde en vlakke ondergrond. U kunt er vanuit gaan dat de opgegeven actieradius onder normale omstandigheden niet haalbaar is. Accu’s degraderen met leeftijd en gebruik, het is niet te voorkomen dat ze op een gegeven moment aan vervanging toe zijn. Het beste rendement is alleen te behalen door de voorgeschreven laadinstructies goed op te volgen!
Levensbepalend voor de accu!
Vaak wordt er een 6 Ah lader, op een 100 ah accu gezet  dit werkt niet omdat: De laders met een zware transformator minimaal 10% moet afgeven van de totale capaciteit 100 Ah accu  minimaal 10 Ah houdt u er ook rekening mee dat een oudere accu een hogere weerstand krijgt.

Welke laadspanning op welke accu?
De “natte “ loodzuur-accu heeft een laadvoltage nodig van 14.2 volt Onder deze accu’s vallen de start en semi-traktie accu’s zowel onderhoudsvrij (met dopjes ) Als de onderhoudsvrije calciumaccu’s , 14.4 volt zou ideaal zijn. De Agm accu wil een laadspanning van 14.4 volt ontvangen,mag uitlopen naar 14.7 volt
Wat is de Cycle bestendigheid?
Maximaal aantal ontladingen accu , term wordt gebruikt voor de boordaccu’s Accu vol 12.8 volt Accu 100% leeg 11.5 volt  Wanneer u de accu niet lager als 12.0 ontlaadt is de levensduur 3x langer . Het is niet bevorderlijk voor de levensduur om tegelijk de accu zowel te laden als te ontladen. De lader blijft onnodig een hoog voltage afgeven en misschien wel Ah ! Platen worden hard > sulfaat Algemene Tip : direct laden na gebruik > anders ontstaat sulflateren – wanneer de accu onder de 12 volt is,of als deze in warme of koude omgeving staat dan elke maand na-laden.

BEL VOOR INFO
SCOOTMOBIEL ROLSTOEL
ACCU
053-4363600

Wij verkopen en verhuren tevens scootmobiel, rolstoel, rollator, driewielfiets, bakfiets, traplift, aanhanger en kleding en accessoires en onderdelen voor scootmobiel en rolstoel ( Scootmobiel huren vanaf 5,00 per dag )

ATTENTIE: Als u telefonisch accu's bestelt zorg dan dat u de volgende gegevens bij de hand hebt: afmetingen (lxbxh) en gegevens van de "oude accu" en merk en type scootmobiel of rolstoel

Scootmobielshop Enschede BV  Hengelosestraat 116  7514AK  Enschede Tel. 053-4363600